Πίτσα με σύκα, προσούτο και σπανάκι


Υλικά για 8-10 άτομα
8 σύκα, κομμένα στα τέσσερα
250 γραμμ. προσούτο
140 γραμμ. μοτσαρέλα, σε ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γραμμ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι και πιπέρι

Για τη ζύμη:
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.κ. αλάτι

Διαλύετε τη μαγιά στο νερό και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι, λίγο λίγο. Ανακατεύετε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη. Τη δουλεύετε και σχηματίζετε μια μπάλα. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για μιάμιση ώρα. Τη δουλεύετε λίγο ακόμη και την αφήνετε άλλα 30 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο λαδωμένο ταψί. Τρίβετε το σπανάκι με λίγο αλάτι και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο και, όταν σοταριστεί, προσθέτετε το σπανάκι και το γυρίζετε για 1-2 λεπτά στο ζεστό τηγάνι. Απλώνετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι στη ζύμη. Μοιράζετε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα, το προσούτο και τέλος τα σύκα και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230οC, για 20 λεπτά.

Από τη Θάλειας Τσιχλάκη (ΒΗΜagazino)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου