Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 10΄
Υλικα για 4 άτομα
500 γρ. σπαγκέτι
250 γρ. τόνος διατηρημένος σε νερό ή λάδι (κατά προτίμηση φιλέτο από βαζάκι), θρυμματισμένος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
8 λιαστές τομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες, σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα σπαγκέτι για 7 - 8 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή και στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, για να μη λερώνουμε περισσότερα σκεύη) ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Τι πίνουμε:
Δροσερά λευκά κρασιά! Χαρμάνια με βάση το Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon blanc.
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου(Γαστρονόμος)Κοίταξε και εδώ
Μακαρονάδα με "χωριάτικη" σάλτσα
Τεμπάλ ζυμαρικών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου