Μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα


Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. σπαγκέτι
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη στρογγυλή, κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
2 μικρά αγγουράκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
2 κουτ. σούπας ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή καλής ποιότητας, τριμμένη
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε από πάνω, αν θέλουμε, παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης και σερβίρουμε.

Tι πίνουμε:

Λευκά ξηρά κρασιά, φρέσκα, χωρίς να έχουν περάσει από βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου