Πένες με κιμά κοτόπουλου
Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 25΄ περίπου
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πένες
600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς πέτσες (περασμένος 1 φορά από το χοντρό κόσκινο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
ή 1 μέτριο ξερό, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες
4 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά από το κοτόπουλο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα, για να γίνει σπυρωτός ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, χωρίς να τα λαδώσουμε και βάζουμε τον κιμά από πάνω. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε:
Ενα δροσερό ροζέ από Syrah ή Αγιωργίτικο.
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου (Γαστρονόμος)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου