Ζελέ σαμπάνιας με κεράσια και φράουλες
Παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 3 ώρες, Θερμίδες ανά μερίδα: 162
Υλικά για 10 άτομα
1 μπουκάλι σαμπάνια (ή καλής ποιότητος αφρώδης οίνος)
180 γρ. ζάχαρη
25 γρ. φύλλα ζελατίνας
300 γρ. κεράσια, απύρηνα, κομμένα στα δύο
400 γρ. φράουλες
Διαδικασία:
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα κεράσια. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το υγρό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 8 λεπτά μόνο.
Εν τω μεταξύ, αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι τα κοτσανάκια από τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μικρές, ή στα 4, αν είναι μεγάλες. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουν εν τω μεταξύ μαλακώσει.
Ανακατεύουμε το ζελέ μέχρι να κρυώσει και, όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τις φράουλες.Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά (θέλει τουλάχιστον 3 ώρες) και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό.
Από το Στέλιο Παρλιάρο (Γαστρονόμος)
Κοίταξε κι εδώ
ΖΕΛΕ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου