Δροσερή ρυζοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και μαντζουράνα
Υλικά για 4 άτομα
Για το ρύζι: 2 φλιτζ.τσαγιου ρύζι μπασμάτι η άλλο ρύζι που να βγαίνει σπυρωτό, 1 δαφνόφυλλο, 1 κουτ.γλυκού αλάτι, 5 φλιτζ.τσαγιού νερό
Για τα λαχανικά: 2 κολοκυθάκια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, 1 μέτρια μαραθόριζα, ψιλοκομμένη, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 5 μέτρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα, τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από ½ ματσάκι μαίντανό, ψιλοκομμένα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα: 3 κουτ.σούπας φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα η 1 κουτ.σούπας ξερή, 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, 4 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού, 1 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή
Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και τη δάφνη και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για περίπου 15-18 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι, χώρις όμως να λιώσει. Το ρίχνουμε στο σουρωτήρι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τη δάφνη την πετάμε.
Χτηπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 2 λεπτά στον πολτοποιητή. Πέριχυνουμε το ρύζι με τη σάλτσα, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το μαίντανό και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει μέχρι να τη σερβίρουμε.
Κοίταξε κι εδώ
Σαλάτα με φακές
Σαλάτα με πρασινάδες, ντομάτες, ανθότυρο, παξιμάδι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου