Σαλάτα με πρασινάδες, ντομάτες, καππαρόφυλλα, παξιμάδι και ανθότυρο


1 ματσάκι ρόκα, 1 σαλάτα φριζέ, 1 κόκκινη σαλάτα λόλα, 1 μαρούλι, 10 μικρά παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια, 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμενες σε μικρά κομμάτια, 2 κουτ. σούπας καππαρόφθλλα, 1 κουτ.σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα η 1 κουτ.γλυκού ξερή, τριμμένη, 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο, 9 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ.σούπας ξίδι λευκο, αλάτι, πιπέρι
Αφού πλύνουμε τα σαλατικά καλά και τα αφήσουμε να στραγγίξουν, τα κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, τα καππαρόφυλλα και τη ρίγανη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το ελαιόλαδο και τέλος το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο, αλλιώς το ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Πίνουμε δροσερό Sauvignon blanc. Αν θέλετε αντικαταστήστε και με αυτό το ξίδι στο dressing.

Κοίταξε κι εδώ
Σαλάτα με φακές
Δροσερή σαλάτα ρυζοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου