From Μελετώ τις συνταγές |
Υλικα:
960γρ. κιμάς,
480 γρ. κληματόφυλλα,
½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι,
½ φλυτζάνι του τζαγιού ψιλοκομμένος μαιδανός,
2-3 κρεμμύδια ξυρά ψιλοκομμένα,
5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
Πλένετε καλά τα κληματόφυλλα και τα ρίχνετε σε νερό πού βράζει, να ζεμαστισθούν, προσέχοντας να μη λιώσουν.Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνετε σε πιατέλα. Σε μιά λεκανίτσα βάζετε τόν κιμά, το ρύζι πλυμένο πολλές φορές, τα κρεμμύδια, τον μαιδανό, άλατι, πιπέρι, και τα ασπράδια των αυγών. Τα ζυμώνετε καλά και παίρνοντας ένα-ένα φύλλο, βάζετε λίγη γέμιση στην άκρη (από το ανώμαλο μέρος τών φύλλων), τυλίγετε το φύλλο προσεκτικά, ώστε να κλεισθεί η γέμιση μέσα και τοποθετείτε τούς ντολμάδες σε φαρδειά κατσαρόλα. Τους ρίχνετε ζεστό νερό, ώστε να καλυφθούν, το βούτυρο, λίγο αλάτι ακόμα. Τους σκεπάζετε με ένα πιάτο, σκεπάζετε και την κατσαρόλα και τους αφήνετε να σιγοβράσουν και να μείνουν με 1 ½ ζουμί περίπου. Τούς κατεβάζετε από τη φωτιά. Με τη σάλτσα αυγολέμονο περιλούετε τούς ντολμάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου