Ελληνικά σουτζουκάκια

Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζ.ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
2/3 φλιτζ.γάλα
675 γρ.κιμά από αρνί (ή ένα μείγμα από κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλάκια κύμινο σε σκόνη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαιδανό
Αλέυρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζ.πασάτα
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι και μάυρο πιπέρι
Φυλλαράκια μαιντανού, για γαρνίρισμα

Περιχύνετε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαιντανο, αλάτι και πιπέρι, και ζιμώνετε.
Πλάθετε τα σουτζουκάκια σε σχήμα μικρών λουκάνικων μήκους 5εκ. Και τα αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Τηγανίζετε τα σουτζουκάκια, γυρίζοντας τα ώστε να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε απο το τηγάνι και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι, και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτία για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.. Τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με μαιδανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου