Πολπέτες


Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό πατάτες
115γρ.τυρί φέτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι και μάυρο πιπέρι
Αλέυρι για να αλευρώσετε τις πολπέτες
3 κουταλίες ελαιόλαδο

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε ελαφρώς αλατισμένο νέρο ώσπου να μαλακόσουν. Τις σουρώνετε, τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστές και τις λιώνετε.
Θρυμματίζετε τη φέτα και την προσθέτετε στις ποτάτες μαζί με τα κρεμμυδακια, τον άνηθο, το αβγό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και, αν χρεαστεί, αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει. Το πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρώς και τα πασπαλίζετε με αλέυρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ενα τηγάνι και τηγανίζετε τις πολπέτες ώσπου να χρυσίσουν από κάθε πλευρά. Τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου