Γλώσσες με δενδρολίβανο και σάλτσα πορτοκαλιού


Υλικά για 4 άτομα
• 4 γλωσσες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 4 κόκκους πιπέρι
• 8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κ.κ. αποξηραμένο

Για τη σάλτσα:
• 50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
• 500 ml χυμό πορτοκαλιού
• 150 ml ζωμό ψαριού
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και τις τυλίγουμε σε ρολό από την ουρά προς το κεφάλι βάζοντας ενδιάμεσα δενδρολίβανο. Τις βράζουμε στην κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε, σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε ένα μέρος του για τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και, αφού αρχίσει να καραμελώνει, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό ψαριού ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα για να «δέσει». Σερβίρουμε τις γλώσσες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Tips
• Για να γίνει ο ζωμός ψαριού πιο αρωματικός, μπορούμε στο νερό που βράζει για τις γλώσσες να ρίξουμε καρότα, λίγο πράσο και 1 κρεμμύδι.
• Επίσης μπορούμε επιπλέον, καθώς τυλίγουμε στο ενδιάμεσο τις γλώσσες, να βάλουμε λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια, όπως κολοκύθι, σπαράγγια, καρότο

Του Θέμη Παπαδόπουλου, από το ΒΗΜΑgourmet
φωτό: Δημήτρης Καρτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου