Γαύρος με σκορδόπρασα στο φούρνο


Kόστος: 3,50 € / ατομο, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 15΄


Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό γαύρος, καθαρισμένος
6 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος, σε χοντρές ροδέλες των 5 εκ.
4 φρέσκα σκορδα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί
1/4 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, καλά τριμμένος
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι κατά βούληση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πράσα, τα σκόρδα, το σέλινο, το βασιλικό και 50 ml νερό। Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να αχνιστούν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C। Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα σκορδόπρασα σε ένα μικρό ταψί, που να χωράει το γαύρο, και τα στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε από πάνω το γαύρο, προσθέτουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο. Ψήνουμε για 15 λεπτά και σερβίρουμε με απλό πιλάφι ή ντοματοσαλάτα.

Από τον Ντίνο Κιούση (Γαστρονόμος)
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου