Ντοματίνια σαλάτα με κολοκυθάκια και τόνο


Υλικά για 4 άτομα:
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 μέτριου μεγέθους κολοκυθάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα στο μαντολίνο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 κονσέρβα τόνος διατηρημένος σε νερό, στραγγισμένος, κομματιασμένος
1 κουτ. σούπας κάππαρη
80 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου, κατά προτίμηση βιολογικού)
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια μαζί με τα ντοματίνια, προσθέτουμε το λάδι, αλατοπίπερο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τον τόνο, την κάππαρη και το μαϊντανό (αν τον βάλουμε), περιχύνουμε με όσο ωμό ελαιόλαδο θέλουμε και σερβίρουμε.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γσατρονόμος)
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

2 σχόλια: