Ταζίν με αυγά και κεφτεδάκια
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό ντομάτες, σε κυβάκια
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1½ κ. καφέ κύμινο σε σκόνη
λίγο πιπέρι καγιέν
4 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
½ κ. καφέ κανέλα σε σκόνη
6 αυγά
εκτέλεση
Αναμειγνύετε τον κιμά με το ένα τρίτο από τα κρεμμύδια. Ρίχνετε λίγο κύμινο και δύο πρέζες πιπέρι καγιέν, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 2 κουταλιές μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Δουλεύετε το μείγμα με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάει στα δάχτυλά σας και το πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια. Τα σοτάρετε για λίγο στο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσουν τα βάζετε σε ένα ταζίν. Στη συνέχεια σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να μην πάρουν χρώμα. Ρίχνετε στο τηγάνι και τις ντομάτες και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο, μισοσκεπασμένες. Προσθέτετε το σκόρδο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τις αρωματίζετε με το υπόλοιπο κύμινο και την κανέλα και αν θέλετε προσθέτετε λίγο επιπλέον καγιέν. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, σκεπασμένη, για περίπου 30 λεπτά. Ρίχνετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα αφήνετε να ψηθούν μαζί για περίπου 10 λεπτά. Την ώρα του σερβιρίσματος μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος, που θα χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα στη συνέχεια, σπάτε μέσα τα αυγά και βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο στους 240οC φούρνο. Τα ψήνετε ώσπου να πήξει το ασπράδι των αβγών και σερβίρετε αμέσως με ζεστές αραβικές πιτούλες, κομμένες σε λωρίδες ή τρίγωνα.
Της Θάλειας Τσιχλάκη, από το ΒΗΜagazino
φωτό: Αναστασία Αδαμάκη
Ταζιν στο Μαροκο (άλλες εικόνες)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου