Υλικά για 4 άτομα:
1 χταπόδι, του ενός κιλού, φρέσκο, καθαρισμένο
1 χταπόδι, του ενός κιλού, φρέσκο, καθαρισμένο
10 ξερά σύκα, κομμένα στη μέση
2 φύλλα δάφνης
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο ή ½ κ.κ. ξερό
2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε καρεδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
15 αμύγδαλα, ασπρισμένα και ανάλατα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Από την Κωνσταντίνα Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)
φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου