Παντζάρια με κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ δυόσμου


Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλα παντζάρια ή 8 πιο μικρά (μόνο τις ρίζες)
150 γραμμ. κατσικίσιο τυρί (chevre)

Για τη βινεγκρέτ:
¼ φλιτζ. ξίδι από ρύζι (ή balsamico)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
¼ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
1½ κ.κ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε με πολύ νερό τα παντζάρια τρίβοντάς τα με σύρμα. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ταψί, βάζουμε μέσα τα παντζάρια, τα ραντίζουμε με νερό, κλείνουμε και από πάνω με αλουμινόχαρτο ερμητικά το ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε σχήμα μαργαρίτας σε 4 πιάτα και στη μέση βάζουμε μια στρογγυλή φέτα τυριού. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα σε ένα καθαρό βαζάκι που το χρησιμοποιούμε σαν σέικερ και χτυπάμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα παντζάρια ακριβώς πριν από το σερβίρισμα. Βάλτε και λίγη γλυστρίδα χονδροκομμένη.

Της Μίνας Κακανιά (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου