Ομελέτα με μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
1/2 κρεμμύδι
4 αυγά
200γρ ασπρομανίταρα
1 κουταλιά κάπαρη ψιλή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο γάλα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά και κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το 1/2 κρεμμύδι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 3-4 λετπά μέχρι να ροδοψηθούν. Αφαιρούμε τα υλικά από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό πιάτο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο γάλα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί.
Όταν είναι μισοέτοιμη, προσθέτουμε τα ψημένα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κάπαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τη σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πρέπει να ξέρετε: Τα μανιτάρια επειδή περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, πρέπει να σοτάρονται σε υψηλή θερμοκρασία, έτσι ώστε το νερό τους, κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, να εξατμίζεται με αποτέλεσμα να γίνονται πιο τραγανά και πιο νόστιμα.
Πηγή: www.mamakouzina.tv
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου