Σαλάτα με αγκινάρες, μάραθο και αρακά


Υλικά για 4-6 άτομα:
2-3 αγκινάρες
χυμός από 2 λεμόνια
½ κ.κ. μουστάρδα Dijon
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λόλα πράσινη
1 λόλα κόκκινη
1 αντίδι σαλάτα
1 ραντίτσιο
½ φλιτζ. αρακά, καθαρισμένο (περίπου 150-100 γραμμ. με τη φλούδα)
½ φλιτζ. μάραθο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι και αλεύρι για να μη μαυρίσουν. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι και τις περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια ανακατεμένο με τη μουστάρδα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστούν οι αγκινάρες. Αφαιρούμε από τα σαλατικά τα έξω φύλλα, τα πλένουμε σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε τα σαλατικά σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και προσθέτουμε τον αρακά, τον μάραθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις μαριναρισμένες αγκινάρες.

Για τη σος: Σε ένα σέικερ ή σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά βάζουμε τη μαρινάδα από τις αγκινάρες και τη χτυπάμε πολύ δυνατά ώσπου να δέσει. Σερβίρουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος.

Από την Κωνσταντίνας Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου