Προετοιμασία: 15΄
Υλικά (για 6 άτομα):
1 γαλλική σαλάτα ή 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
1 λόλα κόκκινη, χοντροκομμένη
1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, περασμένο από ψιλό τρίφτη
1 τσαμπί σταφύλι Μοσχάτο, χωρισμένο στις ρώγες του (είναι ποικιλία γλυκιά, χωρίς κουκούτσια)
200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ:
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
3 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Για τη βινεγκρέτ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος.
Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά με το τριμμένο καρότο και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Σκορπίζουμε πάνω τους τις ρώγες του σταφυλιού και τα κυβάκια φέτας. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε σε πιατέλα.Από τη Ντίνα Νικολάου(Γαστρονόμος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου