Υλικά για 4 άτομα
1 μέτριο ολόλευκο κουνουπίδι
1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανό, δυόσμο και φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. αποφλοιωμένους ηλιόσπορους, ελαφρά καβουρδισμένους
1-2 κ.σ. ταχίνι
χυμό μισού λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μέτριο ολόλευκο κουνουπίδι
1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανό, δυόσμο και φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. αποφλοιωμένους ηλιόσπορους, ελαφρά καβουρδισμένους
1-2 κ.σ. ταχίνι
χυμό μισού λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Βράζετε ελαφρά. Βάζετε το μήλο, τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και τους ηλιόσπορους σε ένα μπολ. Αναμειγνύετε το ταχίνι με τον χυμό του λεμονιού, το σκόρδο και ελάχιστο νερό και τα δουλεύετε καλά με το πιρούνι, ώσπου να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την κρέμα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε από πάνω λίγους ακόμη καβουρδισμένους ηλιόσπορους.
Από τη Θάλειας Τσιχλάκη (ΒΗΜΑgazino)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου