Γλιστρίδα με αγγουράκια και ρεβίθια


Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 40΄
Υλικά (για 4 άτομα):
4 βιολογικά αγγουράκια, με τη φλούδα, καλά πλυμένα
τα φύλλα από 2 ματσάκια γλιστρίδα
1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια αποφλοιωμένα (μουσκεμένα για 8 ώρες)
αλάτι
2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 μαύρες ελιές Καλαμών (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα ρεβίθια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Οταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα αγγουράκια με τη φλούδα, σε ροδέλες και μετά στη μέση.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα της γλιστρίδας μαζί με τα ρεβίθια, τα αγγουράκια, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λάδι και το ξίδι. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τις ελίτσες (αν βάλουμε).

Αν δεν την καταναλώσουμε αμέσως, τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να είναι δροσερή όταν τη σερβίρουμε.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου