Προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα
Υλικά για 4 μερίδες
3 πράσα σε ροδέλες του 1εκ.
300γρ. μικρά μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
600γρ. κολοκύθα
300γρ. πατάτες
90ml λευκό κρασί
30ml λεμονιού και το ξύσμα από 1 λεμόνι
τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο η 1 κ.γ. ξερός
90ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε την ψίχα σε μέτρια κομματάκια. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο με λίγο αλάτι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τις πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και ρίχνουμε 1φλ.ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε με γραβιέρα, ψωμί και ελιές.
Παραδοσιακή ελληνική συνταγή. Εγώ παίρνω και αρκετές ιδέες από το https://www.maggicooking.gr/sintages με συνταγές για κάθε περίσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφή