Υλικά
για σάλτσα
4-5 ώριμες ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες, αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις τομάτες τριμμένες, λάδι, νερό, σκόρδο, κανέλα, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
για σουτζουκάκια
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
5 φρυγανιές
1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύουμε τις φρυγανιές
κύμινο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι
1 αυγό, σκόρδο
Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύουμε με ένα ποτηράκι ούζο. Προσθέτουμε κύμινο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι, ένα αυγό και σκόρδο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμένη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου