"Πελμένι" - ρώσικα ραβιόλια με κρέας (Ρωσία, Ουκρανία)

Για ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι,
1-2 αυγά,
λίγο αλάτι
½ φλιτζάνι νερό
Για γέμιση
400γ ανάμικτο μισό μοσχάρι-μισό χοιρινό κιμά
100γ προσούτο (για τη μυρωδιά καπνιστού)
λίγο νερό η γάλα (μισό φλιτζάνι, όχι περισσότερο)
αλάτι,πιπέρι
Γέμιση: Ρίχνουμε στο μπλέντερ κομμάτια του προσούτου, γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του προσούτου με το κιμά.

Κοσκινίστε το αλεύρι και φτιάψτε ενα λόφο. Πάνω σ`αυτό το λόφο κάντε ενα λακκάκι, μέσα στον οποίο ρίψτε νερό και ελαφρά χτυπημένα αυγά, αλάτι. Ζυμώνουμε ζύμη και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστει για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, με τη φυλλόροκα ανοίξτε λεπτό φύλλο. Με ποτήρι φτιάχνουμε κύκλους. Πέρνουμε με το κουτάλι μικρή ποσότητα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια που θα βάλουμε μέσα στους κύκλους. Τους διπλώνουμε και ενώνουμε τις άκρες..

Βάζουμε τα “πελμενοι”σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τους ανακατεύουμε με κουτάλι και περιμένουμε να ανεύουν στην επιφάνεια του νερού. Βράζουμε άλλα πέντε λεπτά και μετά τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι. Σερβίρουμε με σάλτσα από το ξίδι, τη μουστάρδα, το λιωμένο βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου