Τι τρωμε; Κανελλα


Η κανέλλα -«γλυκιά και πικρή, όπως όλες οι γυναίκες»!

* Κανέλλα ονομάζεται το μπαχαρικό, αλλά και το φυτό Cinnamomum verum ή αλλιώς Cinnamomum zeylanicum από τη φλούδα του οποίου παράγεται. Το σημερινό όνομα της κανέλλας στα ελληνικά προέρχεται από το γαλλικό όρο cannelle. Η αρχαία ελληνική λέξη για την κανέλλα ήταν κιννάμωμον (φοινικικής προέλευσης) από το οποίο προέρχεται η λέξη cinnamon στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες.
Πηγή: www.el.wikipedia.com

* Η κανέλα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας και ανακουφίζει τους καταπονημένους μυς. Είναι καλή πηγή μαγνησίου και σιδήρου, αν και συνήθως η ποσότητα που χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας δεν είναι επαρκής. Είναι θερμαντική, εφιδρωτική, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών και της διάρροιας. O αποξηραμένος φλοιός της, όταν γίνει έγχυμα ή αφέψημα, βοηθάει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ η σκόνη μπαίνει σε πληγές και τσιμπήματα, επειδή έχει αντισηπτική και επουλωτική δράση. Όταν τη βάζουμε στα φαγητά, αυξάνει το χρόνο συντήρησής τους. Τη βρίσκουμε επίσης στις περισσότερες αφροδισιακές συνταγές, επειδή ανεβάζει τη θερμοκρασία και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Στα ιπποκρατικά κείμενα η κανέλα (κιννάμωμον) προτείνεται για την αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων και άλλα ενώ λαοί της Ανατολής θεωρούσαν ότι είναι η θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.
Πηγή: www.vita.gr
* Η κανέλα έχει θερμαντικές, αντισηπτικές ιδιότητες. Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, λειτουργεί ως ένα φίλτρο κατά της γήρανσης, διώχνοντας τις ρυτίδες και γεμίζοντάς σας με ζωντάνια. Γι`αυτο χρησιμοποιείται συχνά στα καλλυντικα.
*Η κανέλα επίσης κρατάει χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου, αποτρέποντας την λαιμαργία και την αύξηση του βάρους, και προστατεύοντας το σώμα από καταστάσεις όπως ο διαβήτης.

4 σχόλια: