Αρωματικές πατάτες σοτέ στο τηγάνι


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τις πατάτες, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Προσοχή, χρειάζονται συχνό ανακάτεμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Παραλλαγή: Αντί για σκόρδο, σοτάρουμε 2 πράσα σε λεπτές ροδέλες. Όταν προσθέσουμε τις πατάτες ρίχνουμε και 4-5 σποράκια κακουλέ ή κύμινο.

Της Ελένης Ψυχούλη, από το ΒΗΜΑgourmet
φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου