Σαλάτα με κρύο κουσκούς, μήλα και ντοματίνια


1 πακέτο (400 - 500 γρ.) κουσκούς (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό - σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
16 - 20 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
3 κόκκινα μήλα (κατά προτίμηση στάρκιν ή ρεντ ντελίσιους)
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα

Προετοιμασία + αναμονή για το κουσκούς: 20΄, Μαγείρεμα: 13΄ - 15΄

Υλικά (για 8 άτομα):

4 φλιτζ. τσαγιού τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι

Φτιάχνουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το μεταφέρουμε σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά με πιρούνι για να μην κολλήσουν οι κόκκοι μεταξύ τους. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κουκούτσια και πυρήνες και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κουσκούς, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και το σπανάκι, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή σε μεγάλη σαλατιέρα.

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου