Κρέμα σοκολάτα στο φούρνο με γλυκό κρασί


Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: περίπου 12΄
Υλικά (για 8 άτομα):
250 γρ. κουβερτούρα 70%
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. γάλα πλήρες
6 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικοί)
80 γρ. ζάχαρη απλή
60 γρ. γλυκό κρασί (κατά προτίμηση Μαυροδάφνη)

Διαδικασία:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία τους να φτάσει στους 90° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχ/κής, κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν το μείγμα αρχίσει να βράζει. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το ζεστό μείγμα γάλακτος - κρέμας γάλακτος. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιγά-σιγά, για να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το κρασί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170° C. Γεμίζουμε με την κρέμα 8 ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά. Οταν βγάλουμε τις κρέμες από το φούρνο, στο κέντρο η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Από το Στέλιο Παρλιάρο (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου