ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ


Υλικά για 4 άτομα
12 γαρίδες γάμπαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4-5 κλαράκια κόλιανδρο, ψαλιδισμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε φλοίδες
Αλάτι, πιπέρι

Αφαιρείτε το κέλυφος και κόβετε τις γαρίδες στα δύο, κατά μήκος, αφαιρείτε και το μαύρο εντεράκι τους. Μοιράζετε τις ανοιγμένες γαρίδες στα πιάτα, τις πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και τον κόλιανδρο και τις περιχύνετε με τον χυμό του ενός λάιμ. Βάζετε τα πιάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ώρα του σερβίρίσματος χτυπάτε το ελαιόλαδο με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και περιχύνετε τις γαρίδες. Αλατο πιπερώνετε και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
* Η παρμεζάνα, λόγω της γεύσης και της υφής της, είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα τυριά που μπορούν να συνδυαστούν με θαλασσινά.

Από τη Θάλεια Τσιχλάκη (ΒΗΜΑgazino)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου