ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. φιλέτο σολομού
1 κομμάτι φρέσκο τζίντερ (περίπου 2-4 εκ.), τριμμένο στον τρίφτη
4 κ.σ. εξαιρετικά παρφένο ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λάιμ, αλάτι
5 κ.σ. σόγια λάιτ για το σερβίρισμα
Βάζετε τον σολομό στην κατάψυξη 30 λεπτά για να σφίξει η σάρκα του ώστε να μπορέσετε να τη φιλετάρετε ευκολότερα. Στη συνέχεια την κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις οποίες μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα. Τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τζίντζερ και τις περιχύνετε με το λάιμ και το ελαιόλαδο. Τις αλατίζετε ελαφρά. Την ώρα του σερβιρίσματος μπορείτε να προτείνετε σόγια, την οποία προσθέσει ο κάθε καλεσμένος κατά βούληση.
* Χωρίς να θπαινίσσεται το σούσι, αυτός ο σολομός συνοδεύετε ευχάριστα με ρύζι.
Από την Θάλεια Τσιχλάκη (ΒΗΜΑgazino)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου