Κάρυ σπανακιού και πατάτας


Προετοιμασία: 15', Μαγείρεμα: 25'

Υλικά (για 4 μερίδες):

2 κρεμμύδια σε ροδέλες
500 γρ. μικρές πατατούλες
300 γρ. σπανάκι
1/2 κτγ πάπρικα
1/2 κτγ κύμινο τριμμένο
1/2 κτγ σκόνη κουρκουμά
1/2 κτγ σκόνη πιπερόριζας (τζίντζερ)
λίγο λάδι
αλατοπίπερο

Διαδικασία:

Βράζουμε τις πατάτες για 15' σε αλατισμένο νερό. Στο ίδιο νερό ζεματάμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τις πατάτες στα δύο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες. Μόλις πάρουν λίγο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε και το σπανάκι. Καλύπτουμε και σιγοβράζουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό· αν αρπάζει, ρίχνουμε λίγο λάδι. Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο αλατισμένο γιαούρτι.

Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη (Περιοδοκό Κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου