Σαλάτα με ντομάτα, γλιστρίδα και λεμόνι
Προετοιμασία: 15΄
Υλικά (για 4 - 6 άτομα):
4 ώριμες μέτριου μεγέθους ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι γλιστρίδα (τα φύλλα)
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό)
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη
7 - 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε απαλά τις φέτες ντομάτας με τη γλιστρίδα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την κάππαρη. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Από τη Ντίνα Νικολάου (Γαστρονόμος)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου