Ζύμη για πίτσα


Υλικά για 350 γραμμ. ζύμη
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,1 κυβάκι ή 1 φακελάκι φρέσκια μαγιά,150 γραμμ. ζεστό νερό,1 κ.κ. αλάτι

Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολάκι με λίγο ζεστό νερό και τη διαλύετε με το πιρούνι. Την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Βάζετε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά και σταδιακά το ζεστό νερό. Μόλις το αλεύρι απορροφήσει το νερό, πλάθετε τη ζύμη και σχηματίζετε μια μπάλα, την ανοίγετε ξανά και την ξαναδιπλώνετε. Όταν αποκτήσει η ζύμη την επιθυμητή ελαστικότητα, την πλάθετε πάλι σε μια μπάλα και την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα. Στη συνέχεια απλώνετε ένα μέρος από τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε λίγο με τον πλάστη. Τη μεταφέρετε σε έναν αντικολλητικό δίσκο για πίτσα και την απλώνετε με τα δάχτυλά σας για να της δώσετε το σχήμα του δίσκου. Την αφήνετε να σταθεί στο δισκάκι της για άλλα 10 λεπτά και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας και τα υλικά της αρεσκείας σας. Το πάχος που θα δώσετε στη ζύμη είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Αν η ζύμη προορίζεται για καλτσόνε, θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή.
Από τη Θάλειας Τσιχλάκη (BHMagazino)

Κοίταξε κι εδώ
Πίτσα με φρέσκο γαύρο
Πίτσα "Κομπλε"
Πιτσα Μαργαρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου