Πίτσα «κομπλέ»


Υλικά για 6 άτομα
ζύμη για πίτσα ή μια έτοιμη βάση,250 γραμμ. ντοματάκια φρέσκα ή από κονσέρβα, ψιλοκομμένα,60 γραμμ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες,125 γραμμ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια,6 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα,60 γραμμ. αγκινάρες σε ελαιόλαδο, κομμένες στη μέση,60 γραμμ. μανιτάρια σε ελαιόλαδο, κομμένα στη μέση,60 γραμμ. πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένες σε λωρίδες,2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά),1 κ.κ. ρίγανη, λεπτά τριμμένη,3 κ.σ. ελαιόλαδο

Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Στρώνετε ομοιόμορφα την ντομάτα επάνω από τη ζύμη και μοιράζετε ομοιόμορφα το ζαμπόν, τις αγκινάρες, τις αντσούγιες, τα μανιτάρια, τις ελιές, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο. Πασπαλίζετε την πίτσα με τη ρίγανη και την περιχύνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Την ψήνετε σε προθερμασμένο στους 230οC φούρνο, για 15-20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά της. Τη βγάζετε, την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σερβίρετε ζεστή.

* Δηλαδή για ένα παραλληλόγραμμο ταψί 25x38 εκ.
Από τη Θάλειας Τσιχλάκη (ΒΗΜagazino)

Κοίταξε και εδώ:
Πίτσα με φρέσκο γαύρο
Πίτσα Μαργαρίτα
Ζύμη για πίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου