"Ολιβιέ" - είναι "Ρώσικη σαλάτα" (Ρωσία, Ουκρανία)

Η "ρωσικη σαλάτα" στην Ουκρανία και στη Ρωσία είναι γνωστή με όνομα "Ολιβιέ".Αυτό το όνομα η σαλάτα πήρε προς τιμή του δημιουργού της, του σεφ Lucien Olivier που είχε στη Μόσχα στις αρχές της δεκαετίας του 60-ες του ΧΙΧ αιώνα παρισινό εστιατόριο κουζίνα "Hermitage".

Υλικά
    Βραστό κοτόπουλο(μπορεί να υποκαταστήσει το λουκάνικο μαγειρεμένο) - 200-250γρ,
     Πατάτες (μεσαίο) βραστες - 4,
     Καρότα  βραστά- 1,
     Αυγά βρασμένα - 4,
     κρεμμύδια ψυλοκομμένο- 1,
     αγγουράκια τυρσί η φρέσκα 
- 4 τεμ
     μήλο (ξινό) - 1 (προαιρετικά)
     αρακάς βραστός η κονσέρβα
     μαγιονέζα,
     αλάτι πιπέρι


Κόψτε όλα τα λαχανικα και το αυγό σε μικρά κυβοτάκια. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ, προσθέστε μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. 
Μπορείτε να την σερβίρετε αλλιώς:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου