Ντράνικι (τηγανίτες πατάτας) ( Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία))

12 πατάτες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2-3 κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
άνηθος


Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη.
Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο (αν σας αρέσει)  και το αλεύρι. Ανακατέψτε όλα πολύ καλά.
 Προθερμάνετε το λάδι στο τηγάνι. Με το κουτάλι πέρνετε το μείγμα και το βάζετε στο τηγάνι (το μέγεθος των τηγανίτες - με το γούστο σας). Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή βούτυρο λιωμένο. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου