Μακαρονάδα με τόνο, κάππαρη και φρέσκια ντομάτα

Υλικά (για 4 άτομα):
1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά της αρεσκείας μας
600 γρ. τόνος απί βαζάκι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1/2 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
100 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή, σε σκόνη (αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, χρησιμοποιήστε πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά)
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
παρμεζάνα ή ανθότυρο παλαιωμένο ή κεφαλοτύρι, τριμμένα (για όσους θέλουν)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τον τόνο, προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα και την κάππαρη και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο, ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Οσοι θέλουν προσθέτουν και το τριμμένο τυρί.

Από τον Χριστόφορο Πέσκια (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου