Ταραμοσαλάτα με σιμιγδάλι και αγκινάρες
Υλικά για 6 άτομα
½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. νερό
1 μεσαίο κρεμμύδι
100 γραμμ. άσπρο ταραμά
1 κ.κ. ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
12 αγκιναράκια Τήνου (σε γυάλα)
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 1 κουταλιά από το λάδι και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε πάλι ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στο multi χτυπάμε το κρεμμύδι, το ξίδι και το λεμόνι ώσπου να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τον ταραμά και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για 3 λεπτά. Τέλος, βάζουμε και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Σερβίρουμε με αγκιναράκια κομμένα στη μέση.
Της Μίνας Κακανιά, από το ΒΗΜΑgourmet
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου