ΣΑΜΑΛΙ
Υλικά για 8-10 άτομα
2 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι, χονρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ αγελαδινό γιαούρτι
1 ½ κ.κ. σόδα
1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.κ. μαστίχα κοπανισμένη
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Αναμειγνύετε χωριςτά τη σόδα με το γιαούρτι, και μετά την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά που βάλατε στο μπολ. Ανακατεύετε ξανά διότι χρειάζεται να αναμειχθούν καλά. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 30 εκ. Το αφήνετε υφ ψταθεί για τρείς ώρες. Στη συνέχεια ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο, στους 180 С, φούρνο για 45 λεπτά. Προσθέτετε και ένα σιρόπι που θα ετοιμάσετε όπως αυτο του ραβανί.
Από τη Θάλεια Τσιχλάκι (BHMagazino)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου