ΡΑΒΑΝΙ
Υλικά για 8-10 άτομα
1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 1/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 φλιτζανιού αλέυρι
1 ½ κ.κ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. χλιαρό γάλα
8 αβγά
Λίγη βανίλια η ξύσμα λεμόννιού
Λίγο αλάτι
Υλικά για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζανια νερό
6κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 ½ κ.κ. ξύσμα λεμονιού
Ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ,, τη βανίλια και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά για 15 λεπτά και ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα. Σταματάτε το χτύπημα, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και ρίχνετε σε αυτό το μείγμα λίγα λίγα τα «στερεα» υλικά, που έχετε ήδη αναμείξει. Αδιάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 30 εκ. Και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 С για 30-35 λεπτά. Βράζετε τη ζάχαρη με τον χυμό του λεμονιού και το νερό και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα του λεμονιού. Περιχύνετε το ραβανί – που πρέπει να είναι χλιαρό -, ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά κουταλιά. Οταν κρυώσει το γλυκό καλά, κόβετε σε ρόμβους.
Από τη Θάλεια Τσιχλάκι (BHMagazino)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου