ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ


Υλικά για 8-10 άτομα
Α `στρωση:
160 γ.βούτυρο
160 γ.ζάχαρη
320 γ.αλεύρι
3 αβγά
1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Β `στρώση:
7 αβγά
320 γ.αμύγδαλα(όχι ασπρισμένα), αλεσμένα με τη φλούδα τους
1 φρυγανιά και λίγα πικρά αμύγδαλα(προαιρεκτικά)
300 γ.ζάχαρη

Υλικά για το σιρόπι
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
2 ½ ποτήρια νερό
2 κ.σ.λεμόνι
Λίγο ανθόνερο

Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε τους κρόκους. Προσθέτετε το αλέυρι,το κονιάκ,το μπέικιν παούντερ και τέλος τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα. Βουτυρώνετε ένα ταψί(με διάμετρο 30 εκ.) και ρίχνετε την πρώτη στρώση μέσα. Φτιάχνετε τη δεύτερη. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετά. Στη συνέχεια βάζετε τη φρυγανιά, το αμύγδαλο και στο τέλος τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνετε τη δεύτερη στρώση πάνω από την πρώτη και τη σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας.Βουτυρώνετε καλά το φύλλο και το χαράσετε σε ρόμβους. Βάζετε το γλυκόνα ψηθεί σε προθερμασμένο, στους 200 С, φούρνο, για περίπου 45 λεπτά. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη στο νερό. Οταν «δέσει» η ζάχαρη, προσθέτετε το λεμόνι και το ανθόνερο και περιχύνετε το γλύκο. Το σιρόπιθα πρέπει να είναι κρύο αν το γλυκό είναι ζεστό η ζεστό αν το γλυκό είναι κρύο.

Από τη Θάλεια Τσιχλάκι (BHMagazino)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου