Δροσερό μιλφέιγ κολοκυθιού

Υλικά για 4 άτομα:4 κολοκυθάκια μεγάλα, όσο γίνεται πιο ισόπαχα
Για την κρέμα τυριών: 2 ½ φλιτζ. τσαγιού κατίκι ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί,
1 ½ φλιτζ. τσαγιού φέτα μαλακιά,1 κουτ. σούπας άνηθος (ψιλοκομμένος),4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το μαρινάρισμα:1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο,χυμός από 1 λεμόνι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο,1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για το ντρέσινγκ:1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος,1 σκελίδα σκόρδου,6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,χυμός από 1/2 λεμόνι
Για γαρνίρισμα:1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου, βιολογικού),

Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε όσο γίνεται πιο ισόπαχες λεπτές λωρίδες. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά εργαλεία κοπής, τα μαντολίνα, με τα οποία μπορούμε να κόψουμε γρήγορα ισόπαχες φέτες, λωρίδες ή μπαστουνάκια από λαχανικά. Κάποια διαθέτουν και ρυθμιστή πάχους. Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα ρηχό μπολ.
Μαρινάδα: Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας, κλείνουμε και ανακινούμε καλά ώστε να ενωθούν μεταξύ τους. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα κολοκυθάκια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες να μαριναριστούν.
Κρέμα τυριών: Βάζουμε στον πολτοποιητή το κατίκι, τη φέτα, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες, πηχτό μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Ντρέσινγκ: Πολτοποιούμε στο μούλτι όλα τα υλικά.
Μιλφέιγ:Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από τη μαρινάδα τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Παίρνουμε μια λωρίδα κολοκυθιού καιαπλώνουμε επάνω ένα λεπτό στρώμα από την κρέμα τυριών. Ακουμπάμε επάνω μια δεύτερη λωρίδα κολοκυθιού και μια στρώση από το μείγμα τυριών. Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ ακόμα δύο λωρίδες κολοκυθιού και μείγμα τυριού. Τελειώνουμε με κολοκύθι. Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου