Υλικά για 4 μερίδες
2 μήλα, 2 αχλάδια, καθαρισμένα σε λεπτές φέτες, περιχυμένα με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. μαϊντανος, χοντροκομμένος
1 μέτριο παντζάρι, σε μικρά κυβάκια
50γρ. καρύδια, καβουρδιασμένα χωρίς λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλυμένα και ψυλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
1/2 κ.γ.μπούκοβο γλύκο
20ml ξίδι, 20ml χυμός λεμονιού, 90ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Τρίβουμε έντονα ένα μικρό μπολ με το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το σκόρδο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε μήλο, αχλάδι, σέλερι, μαϊντανό, παντζάρι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα καρύδια.
* Αν θέλουμε τη σαλάτα για κύριο πιάτο, προσθέτουμε καπνιστό σολομό η πέστροφα (ρέγκα, λακέρδα, γαύρο μαρινάτο, καπνιστό λαβράκι, αυγοτάραχο).
Πηγή: www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου