Στραπατσάδα με λιαστές ντομάτες

Υλικά για 4 άτομα
6 λιαστές ντομάτες
3 κουτ. ελαιόλαδο
1 μίκρο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
Λίγο θυμάριρίγανη)
6 αυγα
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Αφήνετε τις λιαστές ντομάτες σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξουν από το λάδι και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Τοποθετείτε στο τηγάνι και τις λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά με την παρμεζάνα. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι. Ανακατεύετε τα υλικά και στη συνέχεια κατεβάζετε την ένταση της φωτιάς. Ψήσετε ακόμα 3-4 λέπτα.

*Ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερησίων ανάγκων σε πρωτεϊνες για τους άνδρες και το 14% για τις γυναίκες.

Αλλες συνταγές με αυγά:
Ρολό με βραστά αυγά
Καγιανάς με χόρτα
Σαλάτα με φέτα και βραστά αυγά
Ομελέτα με μανιτάρια
Σφουγγάτο με κιμά
Πάβλοβα με φρούτα του δάσους





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου