Ρολά από ψητά κολοκυθάκια με καρυδάτη γέμιση και σάλτσα μαϊντανού


Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 8΄ - 10΄
Υλικά για 6 άτομα
6 κολοκυθάκια μεγάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, τριμμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης, διατηρημένες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι μαύρο

Για το ντρέσινγκ:

2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
7 - 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε μέτριες λωρίδες, ούτε πολύ χονδρές ούτε πολύ λεπτές. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 8-10 λεπτά περίπου. Προσοχή, δεν πρέπει να καούν και να μαυρίσουν.

Γέμιση: Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, την πιπεριά Φλωρίνης, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι, ώστε να ενωθούν μεταξύ τους και να πάρουμε ένα κάπως ομοιογενές μείγμα.

Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολάκι. Αν δεν κλείνουν τα ρολά, μπορούμε να τα στηρίξουμε με μια οδοντογλυφίδα. Μετά αραδιάζουμε τα ρολάκια σε μια πιατέλα.

Ντρέσινγκ: Σε ένα βάζο με κα­­­πάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Κλείνουμε και ανακινούμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα ρολάκια μας με αυτήν τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου