Προετοιμασία 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
3 μικρά μαρούλια, χοντροκομμένα
3 μικρά αγγουριά η 7 μικρές αγκινάρες από βάζο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
2 αβοκάντο, σε κυβάκια
1/2 φλιτζ. τσαγιού ξυρο'ι καρποί, καβουρδισμένοι για 2 λεπτά σε τηγάνι χωρίς λάδι, χοντροσπασμένοι
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
Για τη σίζαρ σος
2 αυγά, σφιχτοβρασμένα
4 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, ξεπλυμένα, ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας μουστάρδα πικάντικη
140ml ελαιόλαδο
40ml χυμός λεμονιού
60 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας κόκκινο ξύδι
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, κοπανισμένο
αλάτι, πιπέρι
Σίζαρ σος. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστέι μια παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε λεμόνι, τυρί το ξύδι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ξαναχτυπάμε.
Σαλατα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε σε κυβάκια τα ασπράδια αυγών και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με τη σος καισερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου