Νόστιμη γεωγραφία: Λαγωτό Αρκαδίας

Παραδοσιακή συνταγή από την ορεινή Αρκαδία (Τρίπολη)
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινό, σπάλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ.σούπας καρύδια
1 κουτ.σούπας κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιντζάνι κρασί λευκό
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιντζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
αλάτι, πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το αλατοπιπερωμένο κρέας με λάδι στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ και σε λίγα λεπτά το χυμό της ντομάτας. Χτυπάμε το καρίδι και το κουκουνάρι μαζί με τα σκόρδα να γίνουν όλα ένας πολτός και προσθέτουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με τόσο νερ΄όσο να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε περίπου 1,5-2 ώρες. Σερβίρεται με χυλοπίτες η με πατάτες.

* Φτιάχνεται και με λαγό η κουνέλι
** Με το καρίδι μπορούμε να βαλόυμε λίγη ψύχα ψωμιού.
***Μπορούμε να προσθέσουμε και κρεμμύδι χονδροκομμένο η κοκκάρι (σαν στιφάδο)


1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Μ' αρέσει να διαβάζω τις τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή