Τι τρώμε; Πυριτιο

Το πυρίτιο είναι το στοιχείο που έγινε η λυδία λίθος για την έναρξη της εποχής των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αλλά το πρώτο chip κατασκευάστηκε απο τη φύση πρίν 4 δισεκατομύρια χρόνια όταν δημιουργήθηκαν δύο μορφές ζωής, η πρώτη με βαση τον άνθρακα και η δεύτερη με βάση το πυρίτιο. Και από τότε το πυρίτιο παίζει μεγάλο ρόλο στο οργανισμό μας. Του χαρίζει δύναμη και τονώνει τα νεύρα και τον εγκέφαλο, διευκολύνει τον εμπλουτισμό των οστών με ασβέστιο και μέταλλα. Ο οργανισμός δε μπορεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο χωρίς την παρουσία πυριτίου, ανάγοντάς το έτσι σε απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για όσους έχουν προβλήματα οστεοπόρωσης.
Επίσης προλαμβάνει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδυλίων δίσκων.
To πυρίτιο βοηθά την υγεία των οστών, των μαλλιών, του δέρματος, των νυχιών και των δοντιών. Χωρίς όμως κάποια σωματική δραστηριότητα και άσκηση το πυρίτιο δεν απορροφάται ούτε αφομοιώνεται από τον οργανισμό.Το πυρίτιο θέλει κίνηση.
Πυρίτιο και τροφές
Εάν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα πυριτίου στο σώμα σας,ξεχάστε τα λίπη,το άμυλο και τα σάκχαρα. Προτιμήστε τη βρώμη και το χυλό βρώμης. Τροφές πλούσιες σε πυρίτιο είναι τα φασόλια, τα αγγούρια (με τη φλούδα), οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, οι πατάτες, ο αρακάς. Θυμηθείτε να καταναλώνετε τις τροφές αυτές ωμές ώστε να επωφελείστε άμεσα από τα θρεπτικά συστατικά τους. Πλούσιες πηγές πυριτίου είναι επίσης τροφές με φυτικές ίνες όπως ρύζι, ζυμαρικά, πλήρες ψωμί. * η μπύρα είναι πλούσια πηγή πυριτίου και πιθανότα βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το πυρίτιο είναι το βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακάλυψαν ότι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου