Μπουρανί Τυρνάβου

Υλικά
1 κ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
500 γρ. τσουκνίδα καθαρισμένη
250 γρ. λάπαθα
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κορν φλάουερ
3 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό που μόλις να τα σκεπάζει. Οταν μαλακώσουν αρκετά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, 1 ποτήρι από το χλιαρό νερό τους και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν 1 ώρα περίπου μέχρι να λυώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Προς το τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας 10' ακόμα, μέχρι να γίνει σαν πηχτός χυλός. Ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου