Πιπεριές κέρατα με σάλτσα από ξίδι, λεμόνι και ρίγανη


Προετοιμασία:5΄, Τηγάνισμα: 10΄
Υλικά για 4-8 άτομα
8 μέτριες πιπεριές κέρατα
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Πλένουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε ολόκληρες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και καπάκι ή σε ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, σκεπάζουμε με το καπάκι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (στο 6 για εστίες με κλίμακα 1 - 9 ή στο 2½ για εστίες με κλίμακα 1 - 3, και τις τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το λεμόνι με το ξίδι και τη μουστάρδα.
Μόλις γίνουν οι πιπεριές, δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά και τις περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού - ξιδιού - μουστάρδας. Κουνάμε το σκεύος ελαφρώς και μετά από 30 δευτερόλεπτα αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Τι πίνουμε

Ενα παγωμένο τσίπουρο.

Από τη Νένα Ισμυρνόγλου (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου